ESF

Anders en beter

Hiërarchie, voor sommigen noodzakelijk, voor anderen al lang voorbijgestreefd. Bij Acco Group horen we bij die laatste categorie. Het hoeft -volgens ons- geen uitleg dat anders organiseren niet van vandaag op morgen gaat. En net daarom hebben we hulp ingeschakeld en gekregen. 

ESF, oftewel Europees Sociaal Fonds, riep organisaties op die anders willen organiseren en daar ook hulp bij konden gebruiken. Dankzij ESF kunnen we een beroep doen op subsidies die door zowel de Europese Unie als door de Vlaamse overheid en een deel uit de private sector. 

Wat willen we nu precies bereiken door mee te doen met ESF – Anders Organiseren? Wel, we willen dat iedereen bij Acco Group zich goed voelt en even veel te zeggen heeft. In 2018 (en de jaren die volgen) is het welzijn van de Accodianen steeds belangrijker geworden en daarom willen wij de organisatie en de medewerkers doen groeien naar hun volledig potentieel. Want, happy colleagues make happy customers. 

Het project van ESF duurt 18 maanden en op die tijd zouden we al meer dan halverwege moeten zijn om van Acco Group een onderneming te maken die volledig inzet op anders (en beter) ondernemen. We mogen van onszelf zeggen dat we de goede richting uitgaan. 

We hebben Acco Group door mekaar geschud en we hebben onze medewerkers ingedeeld in vijf teams die zelforganiserend zijn. Dat betekent zo ongeveer dat alle beslissingen die collega’s binnen dat team hun afspraken onderling maken. Iedere Accodiaan gaat ook op zoek naar zijn rol in het team en zijn meerwaarde voor de klant. Dat wordt allemaal binnen het team besproken en daarna wordt er een beslissing genomen. Op die manier wordt iedereen op dezelfde manier behandeld en valt het concept van hiërarchie weg. 

Teamwork kom je vandaag overal tegen in vacatures, maar bij Acco Group maken we er effectief werk van. We organiseren op tijd en stond de nodige teambuilding en doen soms met z’n allen een after work drink. Alles om de teamgeest gezond te houden.