News

Would you like to receive the latest tax news by e-mail? Subscribe to our e-newsletter!

13.03.2020

Welke maatregelen neemt Acco?

Het is gebeurd. Dat de regering ingrijpende maatregelen heeft afgekondigd is ondertussen een open deur intrappen.

Lees meer

Lees ook ...

23.02.2017

Digitaal bijklussen? Beperkte belastingen, maar moeilijke regels!

Er was nood aan duidelijkheid over de belastbaarheid van bijverdiensten die particulieren halen uit dienstverlening, zoals het verkopen van huisgemaakte maaltijden of het rondrijden als fietskoerier. Vorig jaar kondigde de regering aan dat er een bedrijfsvoorheffing van 10 procent zou komen op zulke inkomsten. Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo wil op deze manier de toenemende groep van digitale mini-ondernemers sterker ondersteunen en meer vrijheid geven.

Lees meer

20.01.2017

Binnenlandse vergoeding voor dienstreizen

PRINCIPE De forfaitaire vergoedingen die een werkgever toekent als terugbetaling voor de verblijfskosten van een werknemer tijdens beroepsverplaatsingen in België worden niet belast indien hun bedrag niet hoger is dan de overeenkomstige vergoedingen die de overheid aan haar eigen personeel toekent.

Lees meer

17.01.2017

Hoe zit het met de bewaring van de boekhouding en verantwoordingsstukken in een digitaal evoluerende samenleving?

Lees meer

17.10.2016

Begroting 2017 - een overzicht.

Na een zware begrotingsinspanning keurden de federale ministers vrijdag de begroting goed en werd er een akkoord bereikt over een reeks structurele hervormingen. Alles samen gaat het over 3 miljard euro. 70 procent van het totale bedrag komt voort uit besparingen, 10 procent uit diverse inkomsten en 20 procenten uit fiscale maatregelen. Over de drie hete hangijzers , de hervorming van de vennootschapsbelasting (een eis van de N-VA), de meerwaardebelasting op aandelen (een eis van CD&V) en het mobiliseren van spaargeld richting de reële economie ( een eis van Open VLD) wordt de komende weken en maanden eerst nog “bijkomend studiewerk” verricht.

Lees meer

27.09.2016

Feestelijkheden in en rond de showroom, publiciteitskost?

Als u een bedrijfsevenement organiseert in de showroom van uw bedrijf stelt zich in de praktijk vaak de vraag of de kosten die verbonden zijn aan dergelijk evenement gekwalificeerd worden als publiciteits- dan wel receptiekosten. Maar hoe zit het nu juist?

Lees meer

12.08.2016

Nieuw wetsontwerp introduceert versoepeling bezwaarprocedure

Heeft u een aanslag gekregen waar u het niet mee eens bent? Wat nu?

Lees meer