Our Journey

Zijn we met z’n alles op reis geweest dan? Helaas niet, maar gisteren op het event van Silverfin heeft Sven geprobeerd om onze sectorgenoten mee te nemen op de reis die Acco Group heeft gemaakt om te komen waar we nu zijn.

Iedereen digitaal?

Een algemene tendens doorheen het hele evenement was toch wel digitalisatie en automatisatie. Daaruit bleek ook dat Acco Group niet de enige die daarmee bezig is, want om relevant te blijven in de sector is digitalisering meer dan nodig.

Het werd ook pijnlijk duidelijk dat we met z’n allen in deze sector tegen dezelfde muren blijven aanlopen, dus het was wel een geruststelling om te horen dat we allemaal in ongeveer dezelfde situatie zitten.

Naast de pitches over de moeilijkheden waren er ook presentaties over wat er allemaal verbeterd is in de huidige programma’s, zoals Silverfin om het allemaal nog automatischer en daardoor ook makkelijker te maken voor de accountants van de toekomst.   

Our journey

Natuurlijk kon Acco Group zijn spreekbeurt niet uitblijven en daarom mocht onze eigenste Sven het publiek een half uurtje verblijden met een presentatie met als titel: Transformatie naar een digitaal kantoor.

De vraag die op ieders lippen brandt: wat heeft hij daar allemaal verteld? Hij heeft onze sectorgenoten proberen te inspireren over het nut van de organisatie bij de reis naar een digitaal kantoor, want een kantoor zonder goede medewerkers is zoals een café zonder (goed) bier.

Aan de hand van drie pijlers richten we ons op Acco Accountants 2022, namelijk digitalisering, organisatieontwikkeling en communicatie. Door digitalisering moet de organisatie worden aangepast en daarvoor hebben we de juiste medewerkers nodig. De juiste communicatie moet ervoor zorgen dat we zowel intern als extern inspireren en overtuigen. 

Conclusie?

De weg is nog lang, maar hoe langer hoe meer het topje van de berg in zicht komt. Ondertussen worden 90% van onze dossiers digitaal verwerkt en door zelforganiserende teams geven we onze medewerkers meer vrijheid. Dat betekent dat we op de goede weg zijn, maar er is altijd plaats voor verbetering en let’s be honest: houden we niet allemaal van een uitdaging?