Organiseren à la Acco

Want het hoeft niet altijd over accountancy en fiscaliteit te gaan…

Nieuwe wind

Want geef toe: in een huidig klimaat kan iedereen wel een frisse wind gebruiken. Organiseren en ondernemen zijn niet meer wat ze geweest zijn, maar begrijp ons niet verkeerd. Er zijn sowieso nog plaatsen waar een hiërarchische structuur nog altijd het beste werkt, maar bij Acco niet -dus tijd voor wat anders. 

Teams

Om die top-downstructuur volledig neer te halen bij ons, zijn we overgeschakeld op teams. Teams zijn – volgens ons – de ideale manier om over te schakelen naar en in te zetten op zelforganiserend werken. Tegenwoordig is dat naar ’t schijnt de trend, maar het werkt wel.

Hoop en al hebben we zes teams bij elkaar gesprokkeld, namelijk drie accountancyteams (waarvan eentje in Mechelen), een taxteam, een team voor notarieel boekhouden en een ondersteunend team. Het handige aan die teams is dat alles daar onderling besproken wordt. Om maar een voorbeeld te geven: wil er iemand uit het team thuiswerken, of ietsje later beginnen, dan wordt dat teamintern geregeld. Wat wel nog steeds teamoverstijgend is, is de agenda, die moet juist ingevuld zijn om te weten wie waar zit. 

Maar waarom?

Zoals we hierboven al vertelden, werkte een hiërarchische structuur bij ons niet meer. We zien de sector dagelijks veranderen, dus daarom konden wij niet achterblijven met veranderen. Is de accountant binnen vijf jaar nog dezelfde accountant als vandaag? Waarschijnlijk niet.

Om ons daarop voor te bereiden, moeten we van iedereen het volledige potentieel gebruiken en dan gaat het niet alleen om accountancy skills, maar om alle skills die een mens maar in huis heeft: creativiteit, empathie, ondernemerszin en ga zo maar even door. De teams zorgen ervoor dat iedereen een stem krijgt en samen werken we toe naar iets groters, wat dát is, daar zijn we nog niet helemaal over uit, maar we gaan ervan uit dat we daar wel achter komen.  

Einde van de (geordende) chaos?

Helaas, accountants maken deel uit van de Knelpuntberoepenlijst van de VDAB. Dat maakt het er voor ons niet makkelijker op om de juiste collega’s te vinden. Hoewel we de laatste tijd het aantal collega’s zien stijgen, mogen er altijd nog meer bijkomen. Voel je je helemaal geroepen om een van onze teams te komen versterken, kijk dan gerust eens op onze jobsite en solliciteer erop los. 

Moraal?

Werken in teams is goed voor de moraal, zo veel is zeker. Voor ons is het nog altijd een beetje zoeken naar het hoe en wat, maar we gaan de goede kant op.