Jong bloed bij Acco!

Ook dit jaar verwelkomen we opnieuw stagiairs bij Acco Group! Romina, Leen, en Stephane stelden zich even voor en voilà.

27785417 10215016409705033 1984411878 O

Sinds kort hebben we weer enkele stagiairs in ons midden. Dit jaar komen Romina (21), Leen (20) onze rangen in Wilrijk tot en met april versterken, Stephane (22) doet hetzelfde in Mechelen om hun laatste lijn naar hun diploma te vervolledigen. Ze zitten alle drie in het laatste jaar accountancy-fiscaliteit aan de Karel-de-Grotehogeschool.

Alle drie hebben ze voor accountancy-fiscaliteit gekozen na een ietwat economische vooropleiding, Leen deed boekhouden-informatica en Romina studeerde handel. Ze waren fan van het pragmatische van de cijfers en voelden beiden de vibe van het boekhouden, daarom was de stap naar accountancy-fiscaliteit een evidentie. Stephane koos daarentegen na Economie-Moderne talen eerst voor Handelswetenschappen aan de HUB, maar vond daar zijn draai toch niet helemaal. Maar na een aangename kennismaking met het vak accounting en de ambitie om in het bedrijfsleven te werken, was de overstap naar accountancy-fiscaliteit snel gemaakt. 

Ze leerden Acco kennen tijdens een stageavond op hun campus en voelden zich meteen aangetrokken door de cola en de pizza die we bijhadden. Stephane was nog in dubio of hij voor een groot of klein kantoor zou kiezen, maar op aanraden van docenten, heeft hij Acco dan toch gecontacteerd. Leen kende Acco al, want ze had al een keertje gesolliciteerd als jobstudent. Na een kort gesprekje op de stageavond voelden ze zich al meteen thuis en kijk: ze zijn er. 

Stagiair Mechelen

Als we ze vragen wat ze zo leuk vinden bij Acco dan is het toch voornamelijk de familiale sfeer. Een muziekje op de achtergrond, een constante voorraad snoepjes en ander lekkers dragen daar zeker aan bij, zowel in Mechelen als Wilrijk. Door hun opleiding hebben ze zeker meer dan een basiskennis boekhouden, maar ze leren vooral on the job.

Zoals ze zelf zeggen is het nog even zoeken naar hoe de software werkt, maar eens dat die zoektocht erop zit, zijn ze helemaal mee met hoe we hier werken. Bovendien gaan ze helemaal akkoord met de digitalisering en ze vinden vooral dat die lijn mag worden doorgetrokken naar de opleiding. Er wordt volgens hen nog te veel op papier gedaan en dat mag wel eens gedaan zijn. Stephane beweert daarentegen dat er wel voldoende (digitale) voorbereiding is, maar het pakket leren ze toch op de werkvloer kennen. 

Wij wensen hun alle succes en hopen dat ze immens veel bijleren en wie weet zien we ze later nog terug!

In elk geval: welkom! 

Heb je zin om volgend jaar zelf aan de slag te gaan als stagiair bij Acco Group? Bekijk dan zeker onze jobsite