Heimwee?

Wie worden je nieuwe mama en papa? Met die titel gingen Sven en Wim naar een workshop op de UCLL in Leuven.

Mama? Papa?

Drie jaar studeren, al dan niet op kot, maar dan houdt het ongeveer op -als je gaat werken. Als je daarna gaat verder studeren, dan mag je verder lezen in de inhoud onthouden voor als je gaat werken.

Op het weekend en slapen na, breng je ongeveer de meeste tijd van je leven door op het werk en worden je collega’s een beetje je tweede familie. Dus het is kwestie van goed te kiezen en daarom gingen Sven en Wim gewapend met tips en tricks voor sollicitatiegesprekken een workshop geven. 

Klaar voor het werkleven!

Al blijft het natuurlijk de vraag of iemand daar ooit klaar voor is. Tuurlijk! In het begin is het wat wennen, maar na verloop van tijd ga je het studeren niet meer missen. Maar waar moet je nu eigenlijk precies op letten voor je een sollicitatiegesprek binnenwandelt? 

Img 9540

Tips & tricks

Wel, eerst en vooral moet je jezelf blijven. Jezelf voordoen als iemand anders hou je op termijn toch niet vol, dan val je door de mand en dat willen we niet. Daarnaast hoef je geen schrik te hebben om zelf vragen te stellen op die manier toon je interesse en een zekere assertiviteit die werkgevers zeker appreciëren.

Net zoals je jezelf moet blijven, raden we je zeker ook aan om eerlijk te blijven, liegen over bepaalde skills heeft geen nut als je ze uiteindelijk moet bewijzen en daar zijn we terug met het hele door-de-mand-vallen-verhaal.

Wat eigenlijk het belangrijkste is voor je toekomstige job, aangezien je er gemiddeld 38 uur per week spendeert is dat je je thuis voelt en dat er een klik is tussen jou en de werkgever. 

Theorie naar praktijk?

Dat zijn de tips die Sven en Wim de laatstejaars Accountancy-fiscaliteit zijn gaan bijbrengen gisteren. Heb je workshop gevolgd en wil je die tips in de praktijk komen omzetten? Kijk dan zeker op onze jobsite. Heb je de workshop niet gevolgd, maar wil je evenzeer de tips die hierboven staan uitproberen, dan mag jij zeker ook gaan kijken op de jobsite en gewoon solliciteren.