Grensoverschrijdend ondernemen van A tot Z met BeNeDesk

Gelijkgestemde accountantskantoren Acco en Zirkzee slaan de handen in elkaar voor een nieuwe grensoverschrijdende samenwerking: BeNeDesk. Hét aanspreekpunt voor al uw ondernemersvragen die de grens tussen België en Nederland overstijgen.

Samenwerking

Vanaf 2012 werken de kantoren van Acco (België) en Zirkzee (Nederland) samen en vonden sinds dat moment in elkaar twee gelijkgezinden, met dezelfde kijk op ondernemen en de fiscaal-economische uitdagingen die daarbij horen. In de jaren die daarop volgden hebben we al diverse klanten naar elkaar kunnen verwijzen. Zo zorgen we ervoor dat de belangen van de klant over de grens net zo goed behartigd worden als aan de andere kant van die denkbeeldige streep. Uit deze nauwe samenwerking is BeNeDesk voortgekomen, een concept waarbij ondernemers uit beide landen terecht kunnen met alles wat komt kijken bij grensoverschrijdend ondernemen.

  • Quote: “Qua visie op ondernemen zitten Acco en Zirkzee zo op één lijn, dat het gewoon zonde zou zijn om daar niets mee te doen. Onze kantoren/ondernemingen/ gaan zo gelijk op, bijvoorbeeld als het gaat het voortouw nemen in digitaliseren en automatiseren of de wijze waarop we administraties voeren. Daarnaast hebben we samen een pak aan internationale fiscale en economische kennis in huis op het gebied van wonen & werken en belasting & sociale zekerheid.” Martin Verhoeff (mede-oprichter BeNeDesk)

Praktisch, vernieuwend concept: grensoverschrijdende fiscaal-economische diensten

Waar samenwerkingen tussen Nederlandse en Belgische (accountants)kantoren helemaal niet vreemd zijn, is een collaboratie als BeNeDesk nieuw en uniek in de Benelux. BeNeDesk is met een team van bevlogen experts in staat om alle zaken op te pakken rondom ondernemen in het grensgebied en daarbuiten! Onze internationale equipe heeft haar kennis en ervaring opgebouwd bij diverse grote internationale adviesorganisaties. Zo hebben wij alles in huis, maar dan voor een scherp tarief.

(Starten met) ondernemen in België en Nederland

Grensoverschrijdend ondernemen brengt heel wat papieren rompslomp met zich mee, zowel wat betreft oprichting als fiscaliteit, daarom biedt BeNeDesk diverse diensten om u te ondersteunen of op weg te helpen met uw (internationale) onderneming.

Denk bijvoorbeeld eens aan de financiering. Of u nu in België woont en in Nederland een activiteit wil opstarten, of andersom, het kost altijd handenvol geld. Wij staan u graag bij zodat u met een ijzersterk verhaal naar uw financiële instelling kan stappen om de financiering rond te krijgen. Maar ook bij het kiezen van de juiste rechtsvorm komt veel papierwerk kijken, zo zijn de regels van het vennootschapsrecht helaas niet 1-op-1 te kopiëren van België naar Nederland of vice versa. Daarom is het belangrijk dat uw administratie vanaf het begin klopt, dat voorkomt beren verderop op de weg.

Wat betreft pensioenopbouw heeft elk land z’n eigen regeltjes, daarom is het belangrijk dat u weet bij het ondernemen of werken over de grens heen dat u altijd aan een goede pensioenopbouw werkt. Ook van de grensoverschrijdende btw-regels, de belasting die wordt geheven op alles wat u koopt en verkoopt, maar ook op producten en diensten die u in- of uitvoert, weet BeNeDesk alles af. We helpen u graag verder/bij het opzetten van onder andere voorfinancieringen.

Profiteer van subsidies en voorkom dubbele belasting

Belastingen betalen vindt niemand leuk, dus laat staan als die dubbel betaald zouden moeten worden. Benedesk werkt nauw samen met u om te vermijden dat u zowel in België en in Nederland belasting moet betalen. Loonheffing is daarin een klasse apart. Tussen België en Nederland bestaat er een akkoord, zodat u niet te veel betaalt. Benedesk optimaliseert de bestaande vrijstellingen graag in uw voordeel.

Wie grensoverschrijdend werkt, heeft vaak recht op bepaalde subsidies, onze experts kunnen voor u uitzoeken waar u wel en geen recht op heeft. Maar ook schenken en erven over de grens kan ertoe leiden dat u dubbel of te veel betaalt, wij van BeNeDesk zorgen ervoor dat uw nalatenschap goed terecht komt.

Bespaar tijd en geld met BeNeDesk

Op alle vlakken neemt BeNeDesk u graag het uitzoekwerk uit handen, zo bespaart u veel tijd en geld. Tijd en moeite die u veel liever in uw activiteiten steekt en dat komt uw onderneming allemaal ten goede. Benieuwd waar uw organisatie nu al staat? Start bijvoorbeeld met een quickscan van uw onderneming en kom erachter waar de verbeterpunten liggen. Of kies voor een 360°-check, hierbij worden alle aspecten van grensoverschrijdend ondernemen of kapitaalbeheer onder de loep genomen daarnaast bespreken we met u waar het eventueel beter kan.

Terwijl u dit leest is onze website live en staan wij klaar om al uw vragen te beantwoorden. Dus plan vrijblijvend een gesprek of afspraak in om te kijken wat BeNeDesk voor u kan betekenen.

Meer info kan u HIER vinden.