Acco ging op Winterteambuilding!

Om het eens over een andere boeg te gooien, maar tóch nog gezellig samen uit te waaien, zijn wij op donderdag 28 november op winterteambuilding geweest in het pittoreske Zuienkerke.

We verzamelden vroeg in de ochtend om 7u30 om samen te vertrekken naar het verre West-Vlaanderen, waar er gelukkig liters koffie en heerlijke koffiekoeken op ons stonden te wachten.

20191128 094242 2

Team Progressions

We startten de dag met een workshop rond de samenwerking van de verschillende teams. In een eerdere blogpost hadden we het al eens over onze interne teams, je kan er HIER alles over lezen.

Tijdens deze workshop hebben we geleerd wat voor soort organisaties er allemaal bestaan en hebben we ook bepaald welke soort wij zelf zijn, aan de hand van onze interne werking.

Open en eerlijke communicatie was het doel, en laat net dát echt absoluut aan bod gekomen zijn. Onze externe begeleider Hans was bijzonder goed in de vinger op de wonde leggen, maar eens zo goed in het bijstaan van de conversaties die daaruit volgden. Hij heeft ons op een initieel ludieke manier duidelijk kunnen maken dat we als groep soms iets té hard willen goed doen voor elkaar en daardoor af en toe vergeten voor onszelf te zorgen.

20191128 094315 2

Het was wat je kan noemen een ‘heavy’ workshop, maar eentje waar wel duidelijk is geworden wat onze werkpunten zijn en ook zeker wat onze sterkste kanten zijn. Geen holle ‘trust-falls’ dus, maar concrete leerstof waar we als team samen mee aan de slag kunnen om nóg beter samen te werken!

Outdoorteam

Na een heerlijke broodjeslunch gingen we de buitenlucht trotseren… Regen, wind en behoorlijk koud. En toch was iedereen benieuwd en enthousiast naar wat we gingen doen, dus gewapend met onze Acco-jassen, -mutsen en -sjaals trokken we erop uit.

Onze eerste opdracht leek eenvoudig. Een spinnenweb van koorden gespannen tussen bomen, twee teams dat iemand (zonder dat die de grond raakt) naar de overkant moesten brengen en dat zónder de koorden te raken. Simpel, toch? Nou ja, laten we dan even toegeven dat we behoorlijk hebben zitten sukkelen op deze opdracht…

Gelukkig zijn we er uiteindelijk toch uitgeraakt en hebben we de opdrachten erna, in vergelijking, aan een speed-tempo afgelegd! We hebben elkaar over hoge balken moeten heffen, moeten afdalen van een glibberige modderberg, over water balancerend oversteken, de enge wipplank over het water hand-in-hand trotseren en uiteindelijk een even glibberige schuif-af samen opklauteren. Als afsluiter van het actieve gedeelte van de teambuilding klommen we met z’n allen gezellig op een vlot, om zo het water over te steken, terug naar onze warme kleedkamers.

Gopr1853

Gezellig nakeuvelen

Eens dat iedereen uit zijn modderkleren was en terug proper en warm binnen stond, hebben we ons dankbaar op de heerlijke winterbarbecue gestort. Toegegeven, we eten altijd wel graag iets lekker samen, maar deze keer was precies wel extra speciaal.

20191128 182040

Uren werd er doorgepraat over de leukste of moeilijkste oefening, over wie er vol modder hing of bijna in het water tuimelde maar vooral: hoe we het samen toch maar klaargespeeld hebben.

Het is een beetje onszelf een speekselmedaille geven, maar wat een teambuilding was dat! Hard werken met momenten, maar vooral ook elkaar graag zien en samenzijn.


Tot de volgende,

Team Acco